Eszperantó

Az Eszperantó nyelv egy mesterséges nyelv, mely a 19. század végén jött létre. A nyelv atyja Ludwig Zamenhof, akinek célja egy olyan nyelv létrehozása volt, melyet bárki könnyen megtanulhat. Így az eszperantó nyelv egy könnyen és gyorsan megtanulható nyelv, melyet a közhiedelemmel ellentétben széles körben lehet használni.

Ahogy a tanítás, úgy az eszperantó nyelv ismerete, szeretete is nálunk családi hagyomány. Szüleim mindketten gimnazista koruk óta ismerik és használják az eszperantó nyelvet.  Így nekem is egyértelmű volt, hogy megtanulom és nyelvvizsgát teszek belőle. Azóta is minden évben ellátogatunk a nyaranta megrendezésre kerülő Nemzetközi Eszperantó Kongresszusra.

Az alapos, magabiztos nyelvtudás mellett a nyelvtanítás módszerei is fontosak. Szerencsém volt elsajátítani egy olyan tanítási módszert, mely kifejezetten az eszperantó nyelvre lett kifejlesztve. Ezzel a módszerrel könnyen és gyorsan megtanulhatja bárki.

Az eszperantó másik nagy előnye, hogy beszélői bármilyen idegen nyelvet könnyebben tanulnak meg, mivel egy része már ismerős számukra.

Tehát ha gyorsan kell egy nyelvvizsga a diplomához vagy egy nemzetközi család tagja szeretnél lenni, jelentkezz nálam! Megismerkedhetsz a nyelvvel és az eszperantó közösséggel egyaránt.